Příprava 36. ročníku Valašky 2017 vrcholí!

Začátek nové české rallysezony je za dveřmi. Jak je v posledních letech zvykem, o její úvod se postará Valašská rally. Stane se tak ve dnech 24.-26.3.2017 v okolí Valašského Meziříčí a Kopřivnice.

celý článek...

VIDEO: Pražský Rallysprint 2016

Setkání Mistrů 2016

Global Assistance Setkání mistrů předvedlo o víkendu 19. - 20.11.2016 krásu motorsportu široké veřejnosti. Závodění na ostří nože, zábava a divácká show, to všechno bylo součástí patnáctého ročníku Global Assistance Setkání mistrů, které o víkendu hostil Autodrom v Sosnové u České Lípy a které se také zúčastnil Vlčák s Jindřiškou.

Vlčák v kostce

Příborský jezdec Martin Vlček se na české rally scéně pohybuje již od roku 2001, kdy dojel druhý na populární Stopě se sériovou Imprezou GT.  V roce 2005 se svezl se starší Imprezou a o dva roky později si zapůjčil Lancer Evo 7. Od amatérských soutěží se Subaru Impreza se přes Pohár ČR propracoval až k pravidelné účasti v MČR, ve sprintrally a MMČR. Za volantem Mitsubishi Lancer deváté evoluce se zařadil mezi užší soutěžáckou špičku. V roce 2011 přesedá do Peugeotu 206 Kit Car a za volantem této dvoukolky získává titul mistra ČR ve sprintrally ve třídě 6 v roce 2012. Na Valašské Rally 2013 Vlčák zkusil Škodu Fabii WRC a s ní i dojíždí pro vítězství. Další sezónu pilotuje Škodu Fabii S2000. Letos Martin Vlček získal titul mistra ČR v Rallysprint sérii. Na Global Assistance Setkání Mistrů 2016 v Sosnové nám představí svůj Ford Fiesta R5.

SEZÓNA 2016: Slavnostní vyhlášení

Konec sezóny je zde a pro automobilový sport to znamená jediné a to slavnostní vyhlášení těch nejlepších. Zúčastnili se i naše hvězdy tak, jak je neznáme - elegantní Martin Vlček a ještě elegantnější Jindřiška Žáková.

Sportlife Show 2016

V sobotu 5. listopadu se v prostorách brněnského výstaviště uskutečnil II. ročník Agrotec Sportlife Rally Show 2016, kde zavítala i naše posádka a zúčastnila se mimo jiné také nesoutěžní jízdy po uzavřeném okruhovém testu nebo průjezdu vodním brodem. Oba účastníci si tuto předváděcí a ukázkovou jízdu soutěžní i bezpečnostní techniky více než užili.

VIDEO: Sestřih vsetínské rally

Ve Vsetíně Vítězem

Poslední podnik letošní Rallysprint Série - Bonver - Partr Rally Vsetín 2016 si pro nás připravil krásné podzimní počasí. Vlčák s Jindřiškou vstoupili do boje velmi odhodlaně, náramně odolali silné konkurenci v nejsilnější třídě a hned po druhé erzetě skočili do čela průběžného pořadí. I přes menší technické potíže tito sportovci o čelo tabulky nepřišli a na závěr roku si Vlčák s Jindřiškou připsali první místo!

VIDEO-DOKUMENT: 13 let za volantem

Když trpělivost přináší ovoce

Celkem 122 posádek na startu, z toho 20 speciálů prestižní kategorie R5. To je statistika, ze které se před startem Barum Czech Rally Zlín zvedal adrenalin nejednomu fanouškovi motoristického sportu. Konkurence byla opravdu výjimečná a nikdo z předních pilotů nechtěl ve výsledcích hrát druhé housle. Barumka je však se svými 230 „ostrými“ kilometry jednou z nejdelších soutěží ve střední Evropě a udržet vražedné tempo od startu až do cíle vydrží málokdo. Nikoho tedy příliš nepřekvapovalo, když jízda na hraně přinášela své oběti, a dopředu se posouvaly posádky, jež zpočátku působily nenápadně... Více...